Coșul tău
close

local_mall

Total: 0,00

double_arrowFinalizează comanda
local_mall

Coșul tău este gol.

0 articole 0,00 RON
Livrare Gratuit

Total 0,00 RON
info Nu se percepe TVA

Icoană pe lemn "Adam și Eva", miniatură, 7x10 cm

Ana Drăgan O creație  Ana Drăgan
390,00 RON
sau 6 rate egale a
65.00 RON/lună info

Icoană pe lemn tip miniatură, pictată manual. Pictură originală, semnată "DAM" (Ana Drăgan). 

Adam şi Eva au fost, după Cartea Facerii, primul bărbat şi prima femeie creaţi de către Dumnezeu. În Septuaginta (deşi nu în texte liturgice sau în icoane), soţia lui Adam este prezentată cu numele de Zoe ("viaţă").

Adam şi Eva sunt în principal amintiţi în contextul Căderii. Ei sunt amintiţi prin suferinţa de care au avut parte împreună datorită păcatului lor: au mâncat din Pomul Cunoaşterii Binelui şi Răului. Adam este identificat, în mod tradiţional, ca fiind singurul responsabil de intrarea păcatului în lumea umană, dar în descrierea creaţiei, atât Adam cât şi Eva sunt prezentaţi ca fiind creaţi fără nici un fel de subordonare unul faţă de celălalt. Astfel, locul lui Adam nu este de stăpân peste Eva, ci mai degrabă de reprezentant al familiei. În acest fel, ea este egalul lui, chiar dacă păcatul primordial al omului este pus pe umerii lui.

Cât priveşte locul lor în teologie, Adam şi Eva sunt punctul de plecare pentru antropologie, care este doctrina firii omenirii. Pe lângă acestea, în termeni de soteriologie, Adam şi Eva sunt consideraţi prototipul lui Hristos şi al Maicii Domnului, care sunt astfel Noul Adam şi Noua Evă.

DAM-IM5-ADEV
Suport
Lemn
Tip icoană
Miniatură
Tehnică pictură
Tempera
Tematică
Religie
Personaje
Dumnezeu Tatăl
Culoare predominantă
Albastru
Orientare
Portret
Dimensiuni pictură (l x L, cm)
7x10