Coșul tău
close

local_mall

Total: 0,00

double_arrowFinalizează comanda
local_mall

Coșul tău este gol.

0 articole 0,00 RON
Livrare Gratuit

Total 0,00 RON
info Nu se percepe TVA

Icoană pe lemn "Dreptul Iov", 20x26 cm

Ana Drăgan O creație  Ana Drăgan
780,00 RON
sau 6 rate egale a
130.00 RON/lună info
Dimensiune

Icoană pe lemn, pictată manual. Pictură originală, semnată "DAM" (Ana Drăgan).

Sfântul și Dreptul Iov îndelung-răbdătorul a fost unul dintre drepții Vechiului Testament. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe 6 mai.

Iov a trăit în Arabia aproape 2000 de ani înainte de Hristos; numele tatălui său a fost Zareth și numele mamei lui era Bosora. În conformitate cu Cartea lui Iov din Vechiul Testament, el a trăit în țara Uz (a cărei localizare nu este cunoscută). Iov a fost un om extrem de bogat pentru timpul său și a fost declarat a fi cel mai mare om printre oamenii din Orient. De asemenea, el a fost neprihănit, prosper, și a avut o familie mare. Iov a pierdut brusc familia și bogăția sa, însă și-a păstrat integritatea lui și credința în Dumnezeu, și a fost în cele din urmă răsplătit cu prosperitate, chiar mai mare decât înainte. Iov a trăit 248 ani, suficient de mult pentru a-și vedea strănepoții. Din toată viața sa, 140 de ani i-a trăit după încercările la care l-a supus Dumnezeu, care au început atunci când avea 79 de ani.

"Iov este considerat un model de răbdare de fiecare suferință pe care Dumnezeu îngăduie peste noi, și o imagine profetică a suferinței a Domnului Iisus Hristos." — Prologul de la Ohrida

DAM-IL-DIOV-2026
Suport
Lemn
Tip icoană
O icoană
Tehnică pictură
Tempera
Tematică
Religie
Personaje
Dreptul Iov
Culoare predominantă
Galben
Orientare
Portret
Prăznuire în luna
5 (mai)