Coșul tău
close

local_mall

Total: 0,00

double_arrowFinalizează comanda
local_mall

Coșul tău este gol.

0 articole 0,00 RON
Livrare Gratuit

Total 0,00 RON
info Nu se percepe TVA

Tablou pe lemn cu oglindă, "Actrițe de cinema", 23x23 cm

Ana Drăgan O creație  Ana Drăgan
780,00 RON
sau 6 rate egale a
130.00 RON/lună info

Oglindă de lemn pictată manual, în culori tempera. Pictura este vernisată. Oglinda interioară are o dimensiune de 9x9 cm.

Pictură originală, semnată "DAM" (Ana Drăgan).

"Pe vremea comunismului, în micul sătuc din Bărăgan în care trăiau bunicii mei, se proiectau filme la căminul cultural. Așa că, la sfârșit de săptămână, purtând hainele lui bune, bunicul meu mergea să-și îndeplinească rolul de proiecționist, care nu-i displăcea câtuși de puțin. În perioada aia, tot Vultureniul a văzut „Pe aripile vântului”, ”Rebecca”, ”Cleopatra” și alte capodopere hollywoodiene. Îmi imaginez cum mergeau ei apoi lunea la sapă și discutau, peste rânduri de vie sau porumb, idilele și aventurile aflate din filme. Erau tineri și munceau la colectiv, aveau fața arsă de soare și mâinile aspre, dar când se găteau și ei de sărbătoare, mai că păreau niște actori de la Hollywood."

Actrițe de cinema, văzui eu la viața mea; pudrate și parfumate și-n mătase îmbrăcate, cu cercei și nestemate, cadră de frumoase, frate! Dară tu, mândruța mea, nu ești stea de cinema, și ai dinți - mărgăritare, obrăjorii ca o floare, și ochi - două pietre rare!

DAM-TLO-AC
Suport
Lemn
Tehnică pictură
Tempera
Tematică
Dragoste
Culoare predominantă
Verde
Cu mesaj
Da
Orientare
Pătrat
Dimensiuni pictură (l x L, cm)
23x23
Lățime (cm)
23
Lungime (cm)
23